Huisregels

Lees hier de huisregels van Airsoften.be

Wie bij ons komt airsoften of skirmen, mag zeker zijn van een sociaal gebeuren waarbij fair- en teamplay primeren. Airsoften is een gentlemen’s sport die in een ontspannen en vriendschappelijk kader verloopt. Bekijk hieronder ons huisreglement:

Als u geraakt bent, roept u luid ‘hit’ en trekt u een fluorescerend kledingstuk aan, zodat u zichtbaar bent voor anderen. Gelieve u daarna naar de respawn of de safetyzone te begeven. Mocht uw replica geraakt zijn, kan u die niet meer gebruiken en dient u over te schakelen naar uw sidearm

Gedurende het hele spelverloop zijn onze marshals op het terrein aanwezig. Zij controleren op fairplay en hits en geven verwittigingen indien nodig. Bij een tweede waarschuwing wordt u gediskwalificeerd.

De minimumleeftijd om aan een event van Airsoften.be deel te nemen, is veertien jaar. Personen die jonger zijn dan achttien, hebben een schriftelijke toestemming van hun ouders nodig.

Bij annulatie krijgt u uw volledige inschrijvingsgeld terug als u een geldige reden kan opgeven. U doet dat best 30 dagen voor aanvang. Enkele voorwaarden:

  • Drie weken voor aanvang krijgt u 75 % van uw inschrijvingsgeld teruggestort.
  • Twee weken voor aanvang krijgt u 50 % van uw inschrijvingsgeld teruggestort.
  • Zeven dagen voor aanvang vervalt het recht op terugbetaling.

Badges, vlaggen, logo’s en kledij die naar extreme groeperingen verwijzen, zijn niet toegestaan op ons terrein.

Respect voor mens, natuur en dier staat steeds voorop bij Airsoften.be. Richt uw replica dus nooit op een dier of toevallige passanten.

In onze safetyzone zijn er vuilnisbakken voorhanden om uw afval in te deponeren. Als u afval op ons terrein achterlaat, wordt u uitgesloten uit het spel en bent u niet meer welkom op een volgend evenement.

We maken uitsluitend gebruik van bioafbreekbare bb’s van verschillende merken. Die kan u ook bij ons ter plekke aankopen.

Mochten iemands spullen beschadigd of gestolen zijn, verwijderen wij de verantwoordelijke in kwestie van het terrein en volgt er een aangifte bij de politie. De verantwoordelijke wordt ook geweerd van elke toekomstige skirmactiviteit of ander event

Als u zelf uw spullen verliest, bent u daarvoor verantwoordelijk en kan Airsoften.be niet aansprakelijk gesteld worden. Vindt u een deel van een uitrusting op ons terrein terug? Gelieve ons dat te bezorgen.

Op ons terrein zijn enkel airsoftwapens toegestaan. Deelnemers die messen willen gebruiken, mogen enkel met exemplaren uit rubber of plastic werken. Echte vuurwapens en messen zijn strikt verboden.

Het is wettelijk verboden om uw replica zichtbaar en gebruiksklaar te vervoeren. Transporteer die dan ook in een koffer of een zak. Wij raden u daarbij aan om magazijnen en replica’s gescheiden te houden.

Joule-testen gebeuren vanaf 1 januari 2023 op basis van het aantal joule en het gewicht waarmee u speelt.
  • AEG 1.2 joule
  • Sniper 2.3 joule
  • DMR 1.7 joule, enkel single shot, low- of midcaps, DMR-looks

Er geldt standaard een veiligheidsafstand van vijf meter voor AEG’s en andere replica’s. Bij snipers in het bijzonder is dat 20 meter.

De veiligheidszone staat duidelijk aangegeven. Zodra u die zone betreedt, dient u het magazijn uit uw replica te verwijderen en uw wapen te neutraliseren. Dat laatste doet u door enkele schoten op het speelterrein te lossen voor u de safetyzone binnenwandelt. 

Vervolgens plaatst u uw wapen op ‘safe’stand. In onze safetyzone dient u uw wapen altijd naar beneden te richten en zijn trouwens geen dryshots toegestaan. Die kan u lossen aan de fps-stand of op het terrein zelf. 

Onze veiligheidsbrillen zijn er om uw veiligheid te garanderen. Zet die tijdens een spel en op het speelterrein dus nooit af, ook niet als de glazen ervan beslagen zijn. Wanneer een marshal ontdekt dat u uw bril afgenomen heeft, vraagt hij u om meteen naar huis te vertrekken en maakt u geen aanspraak meer op terugbetaling.

Indien u een kit bij ons huurt, bent u verplicht om een aansprakelijkheidsverklaring te ondertekenen en goed te keuren. Zo bent u zelf verantwoordelijk voor de gehuurde materialen en voor hun staat. Als er onderdelen beschadigd zijn, dient u die te vergoeden zoals in de aansprakelijkheidsverklaring aangegeven.

Airsoftwapens hanteren, gaat niet samen met alcohol- en druggebruik. Er geldt dan ook een strikt verbod op alcohol en/of drugs zowel voor, tijdens als na onze evenementen. Drank nuttigen, kan pas als een skirmevenement definitief afgelopen is. Wij kunnen deelnemers te allen tijde uitsluiten en van ons terrein verwijderen, zonder dat die recht hebben op terugbetaling. Bij druggebruik zijn we genoodzaakt om politiediensten in te lichten.

Heeft u vragen over onze huisregels?

Aarzel dan niet om ons te contacteren!